Joehoe allemaal! Na een korte radio stilte en een week update die ik over sloeg zijn we er weer hoor! Afgelopen week lagen de prioriteiten even ergens anders. Waaronder de afspraken maken voor het geregistreerd partnerschap dat wij aangaan op 13 april. En het regelen bij de notaris van de huwelijkse voorwaarden, en daarbij was het gewoon reete lekker weer waar ik samen met Pippa en Stephan heerlijk van genoten heb. Alles ziet er gezelliger uit en iedereen ziet er een stuk blijer uit als de zon schijnt. Deze week zaten we voor het eerst voor dit seizoen lekker op het terras te lunchen in ons T-shirtje. Het waren drukke dagen maar ook zeker leuke dingen. Zo hebben we ringen uit gezocht voor 13 april. Ookal is het een geregistreerd partnerschap en geen huwelijk, toch krijgen wij er een leuke ceremonie bij. En daar horen natuurlijk ook mooie goude ringen bij! Helemaal happy!

 

Maar dus we zijn inmiddels alweer 26 weken zwanger. En ik ga jullie maar eens bij praten over week 25 & 26 aangezien we vorige week een update gemist hebben. Niet alleen was de afgelopen week de laatste 100 dagen grens die ik voorbij ging ook staat de teller nu alweer op 26 weken zwangerschap. Wat betekent dat ik nu in de 27e week zit. Volgens verschillende apps zit ik dan toch echt in mijn 3e en laatste trimester van de zwangerschap. Niet elke app zegt het zelfde de een zegt week 27 en de ander begint trimester 3 bij week 28. Maar even serieus HALLOOO, STOP heel even. Voor mijn gevoel moet ik nog een jaar zwanger zijn maar we gaan nu het 3e trimester in. Als in dit zijn de laatste loodjes. Waar ik eerst hoorde fijne zwangerschap, heb ik nu al een aantal keer succes met de laatste loodjes gehoord. WAUW zo spannend…

Afspraak bij de verloskundige

Vorige week had ik een afspraak bij de verloskundige en bleek de baby voor te lopen op schema. Niet paar daagjes maar 1,5 week tot 2 weken. Daarom moet ik aanstaande donderdag weer even terug komen om te kijken of het een groei spurtje was of dat de baby gewoon echt veel groter dan gemiddeld is. Mocht dit het geval zijn word er geprikt op zwangerschapssuiker en gesproken over evt. Inleiden met 38 weken. Het is zo bizar hoe snel mijn buik is gegroeid. De huid begint wat strakker te staan en ik voel me regelmatig een walvis op het droge als ik weer eens moeilijk uit bed kan komen. Ook heb ik heel erg veel jeuk aan mijn buik.. herkent iemand dit? Heel apart maar krabben helpt er ook niet tegen… Daarbij keek ik eerder heel erg uit naar het einde van de zwangerschap. Nu nog steeds natuurlijk ik kan niet wachten om pluis te ontmoetten. Maar dat de zwangerschap over 10 weken al voorbij zou kunnen zijn vind ik toch best wel eng.

Alles word wat zwaarder

Een voorbeeld hiervan is auto rijden in de auto van Stephan. Deze stoelen zijn een soort kuip stoeltjes en pretty low… dus ik plof er echt in.. en zie daar ook maar weer eens uit te komen haha. Geen gezicht. Ik merk ook aan mezelf dat ik het steeds fijner begin te vinden om thuis te zijn. Waarbij ik eerder het liefst iedere dag op pad ging vind ik het nu heerlijk om lekker als mevrouw huis mus op de bank of in bed tv te kijken. Stephan gaat dan nu ook regelmatiger alleen weg terwijl we eerder vaak samen weg gingen. Ook kan ik nu erg opzien tegen een volle agenda. Eerder was mijn agenda altijd vol. Maar nu kijk ik er soms in en denk ik bah veel te veel gepland deze week. En dan zie ik er echt tegen op.

Ik moet ook behoorlijk vaak plassen en eet ik minder grote porties tegelijk omdat Pluis zo af en toe ontzettend hoog ligt. Wel voel ik hem nu echt de hele dag door. Soms denk ik zelf HEE VRIEND even rustig nu. Of ga jij eens even wat meer naar beneden spelen.

 

Verlof

Na deze week is het nog 7 weekjes werken en dan gaan we met verlof. En ja ik kijk er erg naar uit! Maar ook maakt het me zenuwachtig want dan staat de bevalling voor de deur. En het gekke is dat ik er de ene dag over denkt van nou dat ga ik gewoon doen. En dat gaat me lukken. Breekt het zweet me de andere dag uit. Waar ik dan precies bang voor ben weet ik niet. Ik denk de pijn. En of alles goed is met Pluis. Ben ook zo benieuwd naar hoe de baby er uit ziet!

Hormonen

Yep dat houd niet op hoor. Ook deze weken had ik er weer last van en kon ik zo af en toe ontroostbaar huilen. Het gekke is dat ik me eigenlijk nooit zo laat gaan als ik niet zwanger ben. Maar nu vliegt het eruit. Het hoort erbij. Maar ik ben het niet gewend. Verder loopt het wel op rolletjes. Het heeft pieken en dalen. Wel merkte ik dat ik mij met het mooie weer een stuk lekkerder in mijn vel voelde. Gelukkig schijnt het eind deze week weer beter te worden. Vandaag is het weer 3 keer niks. Regen, regen en nog eens regen.

Deze week moet ik dus weer naar de verloskundige en ben ik verder de hele week aan het werk. En pas ik zaterdag op, op ons neefje. Een drukke en volle agenda dus!

 

 

Vorig bericht

zwangerschapsupdate: week 24!

Volgend bericht

Bio oil tegen striae, ik test het!

%d bloggers like this: