En alweer hebben we een weekje overgeslagen.. de weken vliegen ook zo snel voorbij. En ik merk dat ik meer wil doen dan dat er tijd is.. Maar vandaag klets ik jullie weer helemaal bij! Kunnen jullie het al beseffen 28 weken zwanger bijna 29 zelfs als dit bericht online komt. Het 3e trimester is echt begonnen en jemig wat vind ik het een potje spannend! De bevalling komt steeds dichterbij. Heeft deze truus nog steeds geen bevallingscursus gedaan en is mijn kraampakket ook nog niet binnen. Wel gaat het volgende week echt gebeuren. Stephan en ik horen dan volgens de wet echt bij elkaar. En ook dan veranderd mijn achternaam in die van hem. Spannend? JA heel erg! Mijn jurkje is ook nog niet binnen en dat vind ik dan ook weer lastig. Alles op het laatste moment, maar we zijn niet anders van ons zelf gewend..

Maagzuur

Oh jongens wat is dit.. nog nooit in mijn hele leven heb ik maagzuur gehad en nu… nu kom ik er niet vanaf. Want jemig baby wat lig je hoog. Ik loop continu met een vol gevoel. Waar ik eerst een bodemloze put leek zo af en toe zo weinig eet ik nu.. Omdat de baby zo hoog ligt ben ik ook zo snel buiten adem. 1 keer de trap op en ik zit te hijgen alsof ik de marathon gelopen heb.

Nesteldrang

Zo langzamerhand begin ik nesteldrang te krijgen. Ik wil graag alles op orde hebben. Ben begonnen met lijstjes maken wat Stephan en ik nog moeten kopen voordat de kleine Pluis er is. Sommige dingen zijn echt noodzakelijk maar er zijn ook genoeg dingen die we gewoon willen hebben. Zoals een babyfoon met camera maar zonder wifi. Niet persee nodig, maar willen we toch graag hebben. Ook wil ik dingen in huis hebben als honden voer voor pippa, slaat werkelijk nergens op. Bedoel die bevalling kan nog wel 3 maanden op zich laten wachten en we krijgen ook nog zoiets als verlof. Maar hee hormonen doen gekke dingen met je! En dat voer komt wel op haha.

Hormonen

Ik lijk ze eindelijk een beetje onder controle te hebben. De uitbarstingen zijn wat minder en de huilbuien minder extreem. Zo af en toe barst de bom nog wel eens. Maar het is niet meer elke dag maar de vraag hoe ik mijn bed uit kom. Ik ben over het algemeen weer vrolijk. Maar daarbij ook heel moe. Het huismussen gedoe waar ik het in de vorige blog over had dat begint erger te worden. Ik zit graag thuis, en vind het lastig om ver van huis te zijn als ik alleen ben. Waar dit precies vandaan komt weet ik niet zo goed. Daarbij wil ik heel veel maar komt het er niet altijd uit. Zo kan ik soms een hele dag bezig zijn met het feit dat ik moet stofzuigen en dan op het einde van de dag om  8 uur savonds is het me een keer gelukt om hetty aan dr staart te trekken. ( wij hebben een hetty als stofzuiger haha!)

Avond eten

Avond eten.. normaal heerlijk kan ik er zelfs naar uit kijken. Nu is het meer dat het moet en dat ik toch moet koken voor stephan. Maar echt lekker vind ik het niet hoor. Ik zit snel vol en alleen de gedachten eraan maken me al misselijk. Zo gingen we het weekend voor het eerst bbqen bij mijn ouders. Nou die nacht kon ik mn lol op. Overgeven… laat dat nou net mijn grote angst zijn. Nu ben ik elke avond bang als ik misselijk ben dat ik weer zal overgeven. Terwijl ik al mn hele zwangerschap misselijk ben.

Verder zien mijn weken er een beetje het zelfde uit. Ik werk nog steeds volledig. Maar begin wel echt uit te kijken naar mijn verlof. Hierna nog 5 weekjes jongens dat schiet op! Ik merk dat hoe dichter bij mijn verlof komt hoe moeilijker het uit bed komen word door de weeks. Slapen is sowieso al niet makkelijk en maak ik erg korte nachten aangezien ik niet in slaap kan komen en vervolgens na 2 uurtjes weer met mijn ogen wijd open lig. Dus laat die laatste weekjes maar voorbij vliegen zodat we daarna nog even heerlijk kunnen gaan genieten!

Tot volgende week!

Vorig bericht

Bio oil tegen striae, ik test het!

Volgend bericht

zwangerschapsupdate week: 29, 30 & 31

%d bloggers like this: