Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update geschreven heb. Dit mede omdat iedere week update anders zo hetzelfde gaat zijn. Er veranderd de afgelopen weken niet zoveel. Alleen dat ik veel groei en alles toch net even wat meer moeite begint te kosten. We zijn momenteel 31 weken zwanger bijna 32. Nog 2 weken werken en dan gaat mijn zwangerschapsverlof officieel in. WAUW de tijd van verlof is alweer aangekomen. Ik heb het al vaker gezegd maar jeetje wat gaat de tijd snel. Het duurt lang maar aan de andere kant vliegt het voorbij. Ik word steeds nieuwsgieriger naar Pluis. Hoe gaat het zijn, hoe ziet de baby er uit, hoe zal de bevalling verlopen. Zoveel spannende dingen. Deze huismus is steeds meer bezig met alles voor elkaar maken. Ik wil het kamertje af hebben en wil aankomende weken toch echt de laatste baby dingen in huis halen die nog op mijn lijstje staan!

Kraamzorg

Afgelopen week is de kraamzorg bij ons langs geweest voor het intake gesprek. Dat voelde ook best wel weer als een stap in de goede richting want dat betekend dat het niet lang meer gaat duren voordat het zover is voordat we ze nodig hebben. Toevallig werkt er iemand bij deze organisatie die bij ons in de straat woont en waarschijnlijk komt zij bij ons de kraamweek doen. Hartstikke gezellig natuurlijk! En lekker makkelijk voor haar, ze hoeft maar een paar huizen verder. We hebben wat dingen besproken qua borstvoeding, het slapen en natuurlijk heel praktische zaken als dat ik even klossen moet gaan bestellen en waar ik het kraampakket heb gelaten en dat ik alles het beste in de doos kon laten zitten zodat ze op het moment suprime precies weten waar alles staat.

Lichamelijk

Lichamelijk voel ik me eigenlijk niet zo goed de laatste weken. Ik heb weer ontzettend veel last van harde buiken en hou op schei uit met die maagzuur. Ik word er wakker van en kan er vervolgens niet meer door in slaap komen. Rennies werken niet of matig, en krijg er vervolgens belachelijke diarree van. Dus ik neem ze alleen als ik echt niet meer weet waar ik het zoeken moet. Iemand tips? Verder heb ik veel last van mijn bekken en schaambot. Omdraaien in bed is een heel gedoe. Lijk wel zo’n vis op het droge geen gezicht haha. En ja moe moe moe moe moe. Ik wil heel veel, maar ben er vervolgens vaak te moe voor. Komt mede door het slechte slapen denk ik. Nu lijkt het net of alles prut is maar dat is niet zo hoor. Ik geniet met volle teugen van de bewegingen in mijn buik. En stephan en ik lachen ons soms rot hoe Pluis zijn kont tegen mijn buik aan drukt dan zie je een hele bult op mijn buik zitten. Gekke baby! De afgelopen controles bij de verloskundige waren goed, de baby doet het goed, groeit mooi hartje klinkt mooi en mijn gewicht is helemaal prima. Het snelle aankomen is voorbij. Gemiddeld nu zo’n 2 a 300 gram per 3 weken. Dat is wel even anders dan die paar kilo per week haha. Maar dat komt ook mede omdat de grote trek gewoon voorbij is. Avond eten smaakt me ook niet meer en door het maagzuur snaai ik niet meer voor ik naar bed ga. Ik probeer optijd avond te eten en dan daarna niks meer te nemen tot de volgende dag. Dat werkt het beste. Al heb ik ook vaak dat ik rond bed tijd honger krijg. Maar als ik dan iets neem is het feest in de nacht dus probeer dat zoveel mogelijk te voorkomen.

Cursus

Ik ben begonnen met hypno birthing, of dit iets voor mij is weet ik nog niet. Het voelt meer als meditatie. Ik ga er wel mijn best voor doen en thuis veel oefenen. Door te proberen positieve gedachten rond de hele bevalling te krijgen en mezelf kalm en ontspannen kan krijgen door de ademhalings oefeningen. Het lijkt mij zo fijn om een bevalling te hebben als de dames die je ziet in video’s over hypnobirthing. Maar dit effect bereik je alleen als je je volledig kan ontspannen en je dus de techniek goed onder de knie hebt. Ik ben zelf bang dat als het te heftig word in the heat of the moment dat ik in paniek ga raken. En dan ben je je focus dus kwijt. Maar we zullen zien. Ik ga iedergeval mijn best doen!! Er is nog steeds angst rond de bevalling en dat probeer ik hierdoor nog kwijt te raken. Of het lukt? Geen idee. Ik hou jullie op de hoogte.

Hormonen

Ja hoor ze zijn er weer! En yep ik kan erg kattig doen, maar het is afgelopen voornamelijk dat ik snel moet huilen. En emotioneel raak. En soms niet goed weet hoe ik het moet plaatsen. Daarbij HALLOO nesteldrang! Ik wil dingen weg gooien maar echt heel graag haha. Ik moet uit kijken dat ik geen dingen weg gooi die ik later na mijn zwangerschap dan ineens zoek. Kleding bijvoorbeeld. En schoonmaken. Soms ben ik onwijs moe en weet ik mijn lichaam is helemaal op. En toch moet ik dan eerst nog even dat wasje weg werken of de kelderkast uit zoeken voor ik rustig in bed kan gaan liggen. Heel apart.

Rustiger aan doen

Ik heb de opdracht van de verloskundige gekregen om het rustiger aan te gaan doen vanwege de harde buiken en de vermoeidheid. En ik heb besloten om daar eindelijk gehoor aan te geven. Ik hoor al sinds mijn ziekenhuisopname rond 20 weken om mij heen doe het nou rustig aan. Stop eens met die lange dagen en hou op met altijd bezig zijn. En het word nu gewoon tijd dat ik ga genieten van de laatste loodjes van het zwanger zijn. En wie weet krijg ik dan ook wel weer zin om zo nu en dan eens weg te gaan. Ik ben zo’n huis mus geworden. Ik ben in het weekend het liefste thuis. Waar stephan lekker met vrienden een biertje gaat drinken ben ik liever thuis. Als er mensen hier komen ja super gezellig! Ik ben er bij. Maar ik kan moeilijk de puf vinden om bij iemand anders een hele avond netjes recht op op de bank te zitten. Thuis zoek ik een comfortabele houding met mijn dikke buik en dat doe ik bij een ander niet zo snel.

Verder had ik het natuurlijk 100 keer erger kunnen treffen. Wij zijn onwijs dankbaar voor dit wonder in mijn buik en kunnen niet wachten om Pluis te ontmoeten. Nu ik het at rustiger aan ga doen heb ik misschien ook wel weer wat meer om over te bloggen. Omdat ik dan meer tijd heb om bewust bezig te zijn met zwanger zijn en er van te genieten.

 

Tot snel!

Vorig bericht

zwangerschapsupdate: week 27&28!

Volgend bericht

zwangerschapsupdate: hopelijk de aller laatste!

%d bloggers like this: