Je kent dat wel je bent net moeder geworden en alles wat je koopt, koop je het liefst voor je baby. Of het nu zeep is of een leuk pakje maakt dan opzich niet uit. Een aantal maanden geleden bracht Dove de Baby Dove Collection uit. Ik ben altijd gek op Dove voor mezelf, dus helemaal leuk dat ze nu ook een baby lijn hebben. Dit moest ik natuurlijk proberen en daar schrijf ik vandaag een leuke review over!

De lijn heeft twee verschillende lijnen. De sensitive en de normale. Ik kocht 3 producten uit de normale lijn. Beide lijnen zijn hypoallergeen wat echt perfect is voor de gevoelige baby huid natuurlijk. maar de sensitive is geur vrij en ik vind het persoonlijk altijd wel lekker om een zacht geurtje te hebben aan producten. De lijn bevat bodylotion, shampoo, billendoekjes, stuk zeep, billen creme en lichaams zeep.

 

De Head to toe wash:

Zit in de een soort druppel vormig flesje makkelijk vast te houden. En wat fijn is is dat er een pompje op het flesje zit. 2 pompjes in het badje doe ik altijd. De zeep schuimt een klein beetje en er is een lichte bloemige geur. En zoals we van Dove gewend zijn droogt het de huid niet uit. Wat erg fijn is aan deze body wash is dat deze hypoallergeen is en PH neutraal dit verlaagd de kans op allergieen. Boaz heeft een gevoelig huidje maar reageert super op de Dove producten.

De shampoo:

Zit in zo’n zelfde druppelvormige fles maar zonder pompje * jammer*. De shampoo schuimt goed maar prikt niet in de oogjes. Hier zit hetzelfde bloemachtige geurtje aan als bij de head to toe wash. Lekker maar niet erg aanwezig. Fijn dat de hele lijn hypoallergeen en PH neutraal is. Jammer vind ik dus dat het pompje niet op het flesje shampoo zit en je ook niet de mogelijkheid hebt om het pompje van het andere flesje op de shampoo te draaien. Vaak moet ik de shampoo nog pakken terwijl Boaz in mijn arm in het badje ligt. Met 1 hand is het flesje shampoo niet te openen. Dus moet je het voor de kleine in bad ligt al even open naast het badje zetten. Kleine moeite natuurlijk maar een pompje was handig geweest.

De lotion:

De lotion heeft een net iets ander flesje dan de shampoo en de head to toe wash. Lijkt nog net iets meer op een druppel. Deze is ook hypoallergeen en PH neutraal. De lotion is extra mild, zodat deze ook gebruikt kan worden op de gevoelige huid van een newborn baby! Wat fijn is aan de lotion is dat je weinig nodig hebt want het smeert heerlijk en trekt hierna snel in wel zo handig met aankleden. Boaz haat het als zijn lichaampje nog plakt en mama daar een romper overheen probeert aan te trekken. Wat bij dit flesje juist wel fijn is en bij de shampoo dus niet. Is dat er een gewone strakke dop op zit. Dit voorkomt lekker en knoeien als je het mee wil nemen of het opbergt in de kast. Alle producten hebben de zachte bloemachtige geur.

Alle 3 de producten zijn fijn in gebruik en wanneer de spulletjes op zijn zal ik het ook zeker opnieuw kopen. We hebben hier van alles in de kast staan maar deze word toch regelmatig gepakt. Voordeel is dat de producten goedkoop zijn. De flesjes kosten 2,29 per stuk en er zit 200ml in. Voor een baby gebruik je niet veel dus hier gaan producten dan ook vrij lang mee. Thumbs up voor Dove dus!

Vorig bericht

Mijn bevallingsverhaal

Volgend bericht

Lieve Boaz: een brief aan mijn baby

%d bloggers like this: