Oke Boaz is officeel iets ouder dan 4,5e maand. 21 november is hij alweer 5 maanden oud! Maar ik vond dit een goed moment om jullie een update te geven hoe het nu met ons gaat!

Afgelopen maanden was het hier thuis chaotisch, gezellig, overweldigend maar vooral onswijs genieten geblazen. Maar nu Boaz bijna 5 maanden oud is, is het tijd om uit mijn bubbel vandaan te komen en weer alles op te pakken wat ik moet en wil doen.

Het heeft er zeker mee te maken dat zelf moeder zijn iets heel anders is dan het zorgen voor de kinderen van iemand anders dat het er in het begin nogal chaotisch aan toe ging. Ik bedoel eigenlijk te zeggen ik doe maar wat. Slaapjes gingen random over de hele dag verdeeld. Gebrek aan regelmaat zeg maar. Nu hebben we dat na bijna 5 maanden eindelijk onder de knie. Keert de rust weer terug. Boaz slaapt snachts over het algemeen onwijs goed en mogen wij niet klagen! In de ochtend doet hij nu een slaapje van 9 tot ongeveer half 11/ 11 uur. En in de middag slaapt hij van 1 tot 4 uur. Soms wijkt dit wel iets af maar er zit enige regelmaat in.

Bijvoeding

Ik heb regelmatig de vraag gekregen of wij al zijn begonnen met het bijvoeden. Het antwoord hier op is eigenlijk heel simpel. Nee. De reden hiervan is omdat Stephan voor eigenlijk alles allergisch is qua eten. En we dit bij Boaz willen voorkomen en dan is het beter om pas vanaf 6 maanden te beginnen. Dus nog even geduld voor onze kleine vriend. Ik kijk er naar uit om hier mee te beginnen maar gezondheid gaat natuurlijk voor!

Poep Poep Poep

Boaz heeft nog steeds moeite hiermee. Poepen is hier een feest als het gelukt is. Soms perst hij dagen lang en horen we een hoop geknetter uit het broekie komen maar poepen ho maar. Eens in de 3 dagen is het wel raak. En dan moet je dat koppie zien. Zo opgelucht en tevreden. We hebben al van alles geprobeerd maar tot nu toe nog geen groot succes verhaal. Het is niet dat hij grote keutels legt. Als het gelukt is, is het gewoon mooi van kleur en mooie structuur. Maar toch lukt het hem niet goed. Hopelijk veranderd dit als we straks lekker fruit prakjes kunnen eten.

Altijd vrolijk!

Iedereen vind zijn eigen kind natuurlijk het aller leukst! Maar Boaz spant de kroon hoor haha. Onze kleine clown lacht elke dag de hele dag door. En kan toch kletsen! Gillen, schaterlachen en brabbelen dat dus de hele dag. We krijgen dan ook regelmatig om ons heen te horen wat een vrolijk mannetje hij is. Daar hebben we maar geluk mee! Elke dag is gezellig. Hij vind de box steeds iets minder leuk. Hij ligt liever op het kleed op de grond te spelen of zit liever in zijn wip stoel tegen zijn speelgoed aan te rammen met de nodige gilletjes van plezier. Hij houd heel veel van aandacht en knuffelen lekker dicht bij papa en mama. Hij kan nu van alles maar wil het liefst nog meer. Zitten en staan is echt een ding. Maar dit kan hij nog niet alleen en hier kan hij soms wel even driftig van worden.

Stop de tijd!

Waar is mijn kleine baby gebleven? Hij groeit ontzettend hard, eet goed en is gewoon alweer bijna 5 maanden oud. Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Mijn kleine baby is geen kleine baby meer. Kon ik eerst wel janken bij elke dag die weer voorbij ging, weer een dagje ouder en groter. Maar deze moeder moet ook even normaal doen want hoe leuk is het als je een mannetje uit bed haalt met een big smile en zijn armen in de lucht.

Hoe gaat het met mij?

Als nieuw bakken moeder vond ik het soms allemaal best lastig. Ik moest zoveel van mezelf. En dacht vaak kan ik dit wel, doe ik het wel goed. Ik heb veel ervaring met kinderen en toch is dit totaal anders. Inmiddels hebben wij onze draai gevonden met z’n drietjes en genieten we met volle teugen. Al vind ik het soms moeilijk dat het allemaal zo snel gaat. De tijd vliegt voorbij. Ik bedoel alweer bijna VIJF maanden… ging een zwangerschap maar zo snel haha.

Voor nu moet ik weer gewoon dingen ondernemen. Mijn website heeft een nieuw jasje gekregen en mijn hoofd weer frisse moed. Ik heb weer zin om aan het werk te gaan!

Vorig bericht

Lieve Boaz: een brief aan mijn baby

Volgend bericht

what's in my diaper bag?

%d bloggers like this: