Als mama van een klein kereltje heb ik een goed gevulde luiertas nodig. Het past er allemaal maar net in en soms is het net een hele volksverhuizing. Maar wat ik zo rete-handig vind aan een luiertas. Hij staat eigenlijk altijd helemaal ingepakt klaar. Er zijn maar een paar dingen die ik er voor vertrek nog even snel in gooi en hup i’m ready to go! vandaag laat ik zien wat ik allemaal met mij mee sleep. Hierboven zie je welke luiertas ik heb. Het is geen fancy lederen tas, maar gewoon een basic luiertas van Bambino. Gekocht tijdens mijn zwangerschap bij de kruitvat. geloof dat deze tas ook maar €9,99 kostte!

Wanneer neem ik mijn luiertas mee?
Eigenlijk heb ik hem altijd bij me. Als ik eens spontaan iets afspreek of even naar het dorp ga dan hangt de luiertas aan de wagen. Ja ik ben hem ook wel eens vergeten maar Boaz weet het dan altijd zo te plannen dat hij gaat poepen of zich volledig onder spuugt als het ding thuis staat. Komt jou dit ook bekend voor?

Wat zit er in?
Zoals je kunt zien zit er een hele hoop in de tas. En vaak voor ik weg ga gooi ik hier nog wat speelgoed voor hem in

Er zit altijd een pakje billen doekjes in natuurlijk. Zonder billen doekjes kun je geen billen poetsen. Ook zitten er altijd een stuk of drie luiers in de tas. Deze 2 dingen bewaar ik in zo’n luier etui. Vind ik zelf super handig! Heb je alles lekker bij elkaar. Ook zit er een verschoningsmatje in de tas. In veel openbare wc’s liggen wel van die kussens maar dit vind ik toch altijd een beetje viezig. Dan leg ik altijd graag mijn eigen matje erop. Beide zijn in hetzelfde motief als de tas. En ook van Bambino bij de kruitvat gekocht. Ik weet het niet zeker meer maar geloof dat het etui €1,99 kostte en het matje €3,99.

In dat zelfde vakje in de tas zitten wegwerp slabbers van de Action kosten €1,- en snoeten poetsers van Zwitsal. Ook al eet Boaz nog niet soms kan hij toch best vies worden door al het speelgoed dat hij in zijn mondje probeert te proppen, zijn handjes maak ik ook schoon met die snoetenpoetsers. De weg werpslabjes zijn voor nood als ik de gewone hydrofiele doek of slabbers vergeten ben. Dit zit daarom ook standaard in de tas.

In het midden van de tas zitten deze 2 etuitjes. In de oranje zitten altijd reserve kleertjes. Je weet het maar nooit. Als ik deze kleertjes gebruikt heb stop ik er meteen nieuwe in. Je kunt maar goed voorbereid zijn toch haha. In het zwarte etuitje zitten altijd slabjes en ook altijd een hydrofiele doek. Nu op de foto zit er nog maar 1 slabje in. Tijd om het bij te vullen dus!

In dit tasje zitten allerlei verzorgingsproducten. Flesje Zwitsal bodylotion, shampoo en schuimbad. Soms ben ik bij mijn moeder en zij heeft een bad en bedenken we spontaan om hem in bad te doen. Dan is het wel zo lekker om wat baby bad spulletjes mee te hebben. Ook zitten er billen creme van naïef in, hand alcohol van rituals, een reserve speentje van difrax, zonnebrand voor baby’s nu niet meer echt nodig maar zit er wel standaard in. Verder nog wat kleine dingetjes als een zetpilletje, thermometer, paracetamol voor mezelf en keelsnoepjes. En niet te vergeten luierzakjes om een poep luier bij iemand anders thuis met zo min mogelijk stank weg te kunnen gooien!

Ik neem ook altijd een fles mee, wat bakjes met voedingen en een thermofles met gekookt water. Niet als ik even snel een boodschap moet halen. Maar wel als ik even naar het dorp wil of bij een vriendin langs ga. Je weet nooit hoe lang je weg blijft en niks zo vervelend als naar huis moeten omdat je dit vergeten bent mee te nemen. yep been there done that haha. Tipje dus! gewoon altijd bij je hebben!

Als laatste zit dit in het voor vakje van de tas. Een klein etuitje van Essie wat ik een keer gratis kreeg bij de Etos. Hier zit een klein deo’tje in. Wat maand verband en tampons ik ben zo niet of onregelmatig ongesteld dat ik het maar beter altijd bij me kan hebben voor het geval dat. Ook zit er een nagel vijl in. Ik vind het zo vervelend als ik net mijn nagels lang heb laten groeien en ik krijg er een haakje aan. Dan scheurt binnen de kortste keren je nagel weer af. Maar als je dit gelijk even weg vijlt gebeurt dit meestal niet. Vandaar dus de vijl!

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Jullie nog tips wat ik echt in mijn luiertas moet hebben wat nu niet op de foto staat? neem jij ook altijd zoveel mee?

Volg jij mij al op instagram? @mommyofboaz

Bedankt voor het lezen!

 

 

 

Vorig bericht

Boaz 4,5 maand hoe gaat het nu met ons

Volgend bericht

Het leed dat ontzwangeren heet

%d bloggers like this: